Afaceri de familie – Jocuri de putere

PE SCURT

Ar fi prematur să concluzionăm că o tranziție intergenerațională implică doar un simplu proces formal și legal, fără a lua în calcul provocările pe care membrii implicați le resimt la nivel emoțional și relațional. Din experiența directă, Fondatorii și Succesorii care se află într-un proces de tranziție duc uneori o bătălie surdă care îi consumă de energie. Fondatorii nu reușesc să predea cu adevărat puterea și controlul, iar Succesorii trăiesc cu frica de eșec și au nevoia de validare că pot fi la rândul lor performanți și capabili să ducă afacerea la următorul nivel.

De asemenea am constatat că membrii afacerilor de familie uită că împărtășesc la comun un patrimoniu unic de gânduri, emoții, comportamente și nevoi care le influențează conștient, dar mai ales inconștient, relația profesională. Ei nu iau în serios faptul că tocmai pe acest fond se duce negocierea tranziției, iar acest aspect le amplifică constant fricile, nemulțumirile, insuficiențele și neputințele. Din acest motiv procesele de tranziție se resimt a fi extrem de solicitante, provocând constant reziliența și limitele celor implicați.

Am dezvoltat acest subiect într-un material pe care îl poți descărca pe e-mail. În el vei găsi principalele cauze ale acestor fricțiuni relaționale, împreună cu o serie de recomandări care pot ajuta la depășirea lor.

Citește și afirmațiile de mai jos, descrise la punctul autoanaliză, și verifică în ce măsură acest subiect reflectă experiența ta.

DESCARCĂ E-BOOK