Afaceri de familie – Jocuri de putere

PE SCURT

O tranziție intergenerațională nu implică doar un simplu proces formal și legal, ci vine la pachet o serie de provocări pe care membrii implicați le resimt la nivel emoțional și relațional. Din experiența mea directă, Fondatorii și Succesorii care se află într-un proces de tranziție ajung să fie prinși într-un joc de uzură care îi consumă de energie. Fondatorii nu reușesc să predea cu adevărat puterea și controlul, iar Succesorii trăiesc cu frica de eșec și au nevoie să simtă și să creadă că pot fi la rândul lor performanți și capabili să ducă afacerea la următorul nivel.

Ce am constatat este că membrii afacerilor de familie nu sunt conștienți că împărtășesc la comun un patrimoniu unic de gânduri, emoții, comportamente și nevoi care le influențează direct relația profesională. Aceștia nu iau în serios faptul că tocmai pe acest fond se duce negocierea tranziției, iar acest aspect le amplifică constant fricile, nemulțumirile, insuficiențele și neputințele. Din acest motiv procesul de tranziție se resimte dureros, fiind un generator de stres, provocând constant limitele emoționale ale celor implicați.

Tendința generală este că fiecare membru implicat să aibă așteptări ca celălalt să facă anumiți pași în direcția dorită. Fiecare vorbește despre propria sa persoană, despre nevoile sale, proiectând pe celălalt tot ce nu poate accepta despre el. Ambele generații sunt provocate să își construiască, fiecare în parte, capătul său de pod. Consensul nu se poate realiza unidirecțional. Așteptarea ca schimbarea să vină doar din partea celuilalt este iluzorie, fiecare având tendința să-și strige suferința, nemulțumirea și durerea, fără să aibă puterea de a se întreba - Oare cu ce am greșit de am ajuns aici? Ce decizii de viață am luat, care în prezent se reflectă în relația cu tatăl / mama / fiul / fiica mea? Ce schimbări pot face ca această relație să devină autentică, fără să mă simt izolat, separat și nefericit?

Ipotezele sunt detaliate în cadrul acestui E-book, unde am descris pe larg cum anume procesul de succesiune din afacerile de familie se transformă într-un joc de putere, împreună cu o serie de recomandări practice cu privire la eficientizarea relaționării dintre generații.

E-BOOK

    SERVICII