Top Performeri – Antreprenoriatul context de vindecare

PE SCURT

Interacțiunea cu antreprenorii m-a provocat să identific unde este linia de demarcație care face diferența între performanță și abuz, profit și empatie, control și relaxare. Piața de servicii destinate antreprenorilor oferă instrumente care abordează aspectele strategice și operaționale ale unei afaceri, tratând în subsidiar provocările emoționale cu care aceștia se confruntă. Una dintre cauzele acestei separări este că majoritatea antreprenorilor au o gândire rigidă, orientată spre rezultate, fără să își pună suficient de mult problema dacă sănătatea lor fizică și psihică are de suferit.

Pornind de la experiența practică cu aceștia, am dezvoltat ipoteza că fondul pe care antreprenoriatul se construiește este doar un alt context de vindecare emoțională, familială, relațională, financiară etc. De regulă, această ipoteză se verifică prin starea accentuată de disconfort, dar și prin sentimentul de luptă continuă care le generează o stare cronică de oboseală. Când un antreprenor își falsifică propria realitate prin lipsa de înțelegere a propriilor procese psihice, responsabile cu performanța, obiectivele, relațiile și deciziile sale, ajunge să își trăiască viața într-o manieră abuzivă.


Invitația pe care o lansez este de a verifica fondul pe care un antreprenor și-a consolidat afacerea, mai ales când acesta se simte provocat emoțional. Conștientizarea proceselor interioare poate fi însăși prevenția de la o experiență care s-ar putea dovedi mult prea costisitoare. Tendința generală a antreprenorilor este de a evita, nega, raționaliza și proiecta, deoarece acceptarea fondului emoțional care pulsează somatic în corp îi sperie foarte tare. Tocmai de aceea, ca să scape de el, se refugiază și mai tare în muncă și proiecte pentru a uita că ceva din interiorul lor doare.

Soluția este contraintuitivă, necesitând un act de curaj pentru a fi întâmpinată și însușită. Când un antreprenor își găsește cadrul securizant de exprimare, întărit printr-un sentiment profund de încredere că va ieși cu bine din travaliul propriei oglindiri, va avea deschiderea să experimenteze schimbarea. Aceste ipoteze sunt detaliate în cadrul acestui E-book, unde am descris cauzele care transformă antreprenoriatul într-un context de vindecare, împreună cu o serie de recomandări care susțin conștientizarea blocajelor cognitive, emoționale și comportamentale care interferează cu afacerea.

E-BOOK


SERVICII