Dezvoltare Personală

PE SCURT

Cunoașterea de sine apare ca o necesitate în momentele de cumpănă pe care le experimentăm în viață. Printre cauzele acestor crize enumerăm relațiile conflictuale cu cei apropiați, impasul profesional, un nivel crescut de frustrare și anxietate, fie reziliența scăzută în fața stresului. Senzația de oboseală interioară devine tot mai prezentă, fiind resimțită ca o luptă interioară între gânduri, emoții și acțiuni. În aceste situații nu reușim să mai găsim soluții la problemele cu care ne confruntăm, având sentimentul că suntem copleșiți de luptele interioare.

Tendința generală este să rămânem captivi în propriile gânduri, rulând obsesiv în minte problemele cu care ne confruntăm. Așa ajungem să devenim irascibili, agitați, triști și speriați în fața insuficienței și a neputinței pe care o experimentăm. Emoțiile sunt resimțite tot mai intens, iar credințele negative par că ne blocheze din a acționa în direcția dorită. Sentimentul este că ne cufundăm în propriile frici și neputințe, amplificate de gândurile negative pe care nu le mai putem gestiona.

Terapia, dezvoltarea personală sau coachingul ne pot ajuta să gestionăm emoțiile într-un mod sănătos, identificând credințele iraționale, mecanismele de apărare și traumele care ne țin captivi într-o ciclicitate negativă ce se răsfrânge în relațiile noastre personale și profesionale, în atingerea obiectivelor și în luarea deciziilor. Asumarea unui proces de conștientizare necesită un dram de curaj, întrucât expunerea propriei vulnerabilități implică o dorință reală de schimbare a mecanismelor care nu ne satisfac nevoile.

PROGRAM


SERVICII