Top Performeri – Crize Identitare

PE SCURT

Majoritatea persoanelor au trecut printr-o criză existențială, fie ea profesională sau personală, acesta fiind un laitmotiv prezent în centrul vieții umane. 
Cei care experimentează impactul unei crize identitare simt cum viața lor se întoarce pe dos și ajung să creadă cum valorile, credințele și reperele pe care se bazau nu își mai găsesc referința în realitate. Sentimentul este că au pierdut controlul, simțindu-se captivi într-un carusel emoțional.


Crizele identitare sunt unice pentru fiecare persoană în parte, chiar dacă fondul și contextul în care ne desfășurăm viața are trăsături comune. O criză apare indiferent de vârstă și clasa socială, nu ține cont de educație și sex. Are de-a face cu sufletul uman, cu esența noastră unică, manifestându-se ca un act de trezire în conștiință. Chiar dacă pe moment nu este percepută pozitiv, deoarece ne schimbă granițele interioare și ne remodelează viziunea asupra vieții, pe termen lung ajunge să fie privită ca fiind acel moment de referință al schimbării noastre interioare. Ne ajută să pivotăm și să renunțăm la bagajele mintale și emoționale care nu ne sunt esențiale.

Când un Top Performer - antreprenor, manager, avocat, vânzător, sportiv - experimentează o criză identitară se simte expus și vulnerabil. Emoțiile îi invadează existența, întrebările nu își găsesc răspuns, iar discursul său interior intră în disonanță. Ironia face că oamenii se întâlnesc cu adevărat unii cu alții în vulnerabilitate, nu în performanță, doar că acest aspect poate părea total nepotrivit și contradictoriu pentru o persoană care vizează să fie mereu într-o poziție de forță care să îi permită rezultatele pe care și le dorește. Însă întâlnirea cu cei de lângă, în forma noastră autentică, ne oferă acel contact profund în care ne simțim cu adevărat văzuți, auziți și înțeleși.

Aceste ipoteze sunt detaliate în cadrul acestui E-book, unde am descris pe larg cum anume o criză existențială poate fi cu adevărat o oportunitate de dezvoltare, împreună cu o serie de recomandări care susțin conștientizarea proceselor inconștiente care stau la baza acestor tranziții cu adevărat semnificative.

E-BOOK


    SERVICII