Profiling Organizațional

PE SCURT

Axioma - angajații părăsesc managerii, nu organizațiile - este o cheie de evaluare cu rezultate semnificative în identificarea cauzelor ce stau la baza adeziunii angajaților la filosofia unei organizații. Dincolo de cadrul tranzacțional stabilit între o persoană și o companie, fondul emoțional este cel care atrage și separă deopotrivă direcțiile unui parteneriat.

Din procesele de exit interview susținute în diferite organizații, am putut să identific de-a lungul timpului cum anume impactul fondului traumatic, de care candidatul nu este conștient, va duce inevitabil la o fractură relațională pe termen mediu și lung. Un gest, o afirmație sau o simplă privire pot ajunge să activeze un fond emoțional amplificat, pe care angajatul va ajunge să îl proiecteze inconștient pe autoritatea din fața sa.

Dacă organizația nu identifică în procesele de recrutare și evaluare ce anume îi poate activa viitorului candidat bagajul său emoțional, va risca să piardă timp, bani și multe alte resurse când acesta va acționa din propriile sale scenarii de viață inconștiente. Metodologia pe care o propun ajută conducerea organizațiilor să devină conștiente de fondul relațional pe care își construiesc strategiile și dezvoltarea afacerii, pentru a-și susține resursele umane în depășirea propriilor blocaje emoționale.

Utilizarea acestui program în procesele de recrutare, evaluare și exit interview garantează o eficiență sporită în eficientizarea relaționării interne, cu beneficii care se reflectă în creșterea performanțelor și atingerea obiectivelor.

PROGRAM


    SERVICII