Top Performeri – Decizii Iraționale

PE SCURT

Anxietatea de a lua decizii poate fi una dintre cele mai neplăcute și frustrante situații în care un Top Performer se poate afla. Blocajul poate să apară ca urmare a unor frici, mai mult sau mai puțin raționale, cauzate de o dorință obsesivă de a controla rezultatul unei situații. Există însă și cazuri în care, o serie de evenimente traumatizante din trecut să distorsioneze realitatea prezentă, contaminând printr-o serie de credințe iraționale deciziile de moment.

Incapacitatea de a lua decizii într-o manieră ușoară și care să nu implice efort, poate să devină în sine o obsesie care amplifică blocajul și anxietatea aferentă. Tendința este să nu avem răbdare, dorind să rezolvăm rapid ce ne-am propus. Doar că ecuația problemelor cu care ne confruntăm necesită uneori informații noi care să ne ajute în clarificarea procesului decizional. Dificultatea poate fi uneori mult prea mare ca să decidem o direcție ideală. Întrebările majore, existențiale, de care ne imaginăm că atârnă viitorul nostru, au nevoie să fie lăsate deoparte, căutând să răspundem unor întrebări conexe la care putem găsi mult mai rapid rezolvare.

Când un Top Performer ajunge într-o situație de viață în care deciziile sale par contaminate de viruși mintali negativi este necesar să conștientizeze că există o serie de procese psihice inconștiente ce interferează cu prezentul. Utilitatea unui proces de oglindire a blocajelor sale poate avea un rol esențial, astfel încât deciziile pe care simte că nu se poate baza, să fie înlocuite de o claritate a gândirii ce îi oferă sentimentul de încredere și siguranță.

PROGRAM


    SERVICII